Ulugöl : Gölköy ilçe merkezine 17 km. mesafede Süleymaniye ve Haruniye Köyü sınırları içerisinde bulunan doğa harikası bir krater gölüdür. En büyük özelliği taşıdığı doğal kaynak değerlerinin ve rekreasyon değerlerinin yüksek olmasıdır.
Ulugöl, 07/09/2009 Tarihli Çevre ve Orman Bakanlığı olurları ile ULUGÖL TABİAT PARKI adı ile, ülkemizin 36.tabiat parkı olarak ilan edilmiştir.Göl 80 dekar olup Ordu ilinin en büyük gölüdür.Çevresi ormanlarla kaplı, doğal yapısını koruyan büyüleyici bir göldür. 700 metreye kadar yakın çevresinde yerleşim yeri yoktur. Tamamen doğal ve sakin bir ortama sahiptir. Ulugölü turizme kazandırma amacıyla gölün etrafına kamelya, yürüyüş yolları, seyir terasları, çocuk oyun parkı, basketbol ve voleybol sahaları, tuvaletler….gibi tesisler yapılarak güzel bir mesire yeri haline getirilmiştir. Her yıl temmuz ayının 3.haftasını takip eden ilk pazar günü burada Ulugöl şenlikleri düzenlenmektedir.Ayrıca 20 Mayıs Şenlikleri kapsamında Ulugöl’de durgun su yarışları da düzenlenmektedir.
Tabiat Parkı Ordu il merkezine 74 km uzaklıkta olup, yolun 65 km asfalt, kalan 9 km’lik kısmı stabilizedir. Tabiat Parkı içerisinde topografik yapı ve toprak geçirgenliğinin az olması nedeniyle yer altı sularından oluşmuş 3 adet göl mevcuttur. 7 ha. Büyüklüğündeki en büyük göle DKMP Genel Müdürlüğümüzün uygulamaya koymuş olduğu “Doğal Alabalık üretimi,yetiştirilmesi,ormaniçi suların balıklandırılması” adlı projesi kapsamında 2007 yılında 15.000 adet Abant Alabalığı bırakılmıştır. Buradaki amaç ormaniçi sularda sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, yaygınlaştırılmasıdır. Göl içerisine bırakılan balıkların boyunun 35-40 cm’e, ağırlıklarının 600 grama ulaştıkları yapılan çalışmalar neticesinde anlaşılmıştır. Alan içerisindeki yapraklı orman Kayın, Kızılağaç,Gürgen ve Akçaağaç türlerinden oluşmaktadır. Yapraklı ormanın sonbahar renklenmesi seyretmeye değerdir. Alt flora sarı ve mor çiçekli Orman gülü, Yabani Karayemiş, Ayı Üzümü, Alıç, Porsuk gibi türlerden meydana gelmektedir. Alan içindeki yaban hayvanları Yaban Domuzu, sansar, gelincik türleri ile Sazan ve Abant alabalığından meydana gelmektedir. Halihazırda sahada günü birlik dinlence ihtiyaçlarını karşılayacak piknik üniteleri mevcuttur.